ΣΥ.Δ.ΠΕ. ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥ.Δ.ΠΕ. ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

«Δόλος ΕΟΠΕ» και το «όχι» των διαιτητών

Xωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή, τους διαιτητές λογαριάζει η ΕΟΠΕ για την έναρξη των Εθνικών πρωταθλημάτων. Μπορεί η ΕΟΠΕ παραμονή της 28ης Οκτωβρίου να ανακοίνωσε τα τελεσίγραφα της αλλά και οι διαιτητές απάντησαν με ένα μεγαλόρεπο «όχι». Συμφωνα με πληροφορίες...
η ηγεσία της ομοσπονδίας διαιτητών διαμήνυσε στην ΕΟΠΕ πως δεν πρόκειται να κατέβουν οι διαιτητές στους αγώνες εφόσον δεν υλοποιηθούν δύο βασικά αιτήματα τους και μάλιστα ένα από αυτό είναι «αιτία» αποχής αορίστου ακόμα και σε Α1 γυναικών αλλά και στην Βόλεϊ Λιγκ. Το πρώτο και σημαντικότερο που έχει εξοργίσει το Σώμα των διαιτητών είναι να απαλειφθεί από τις προκηρύξεις το άρθρο που αναφέρει πως διαιτητές μπορούν να είναι και τρίτα πρόσωπα (εκτός διαιτητών).
Το δεύτερο αίτημα τους είναι να εξοφληθούν τα οδοιπορικά και οι αμοιβές των διαιτητών για τη σεζόν 2010-11.
Οι διαιτητές είναι διατεθειμένοι να δεχτούν διακανονισμό των παλιών οφειλών (πριν τη σεζόν 2010-11) ενώ ακόμα δεν έχουν καν αρχίσει συζήτηση για τις αμοιβές των πρωταθλημάτων της περιόδου 2011-12. Η μόνη συμφωνία αφορά στην Α1 γυναικών και φυσικά στην Βόλεϊ Λιγκ.
Πάντως, οι διαιτητές είναι ανάστατοι κυρίως για την διάταξη που πέρασε «νύχτα» και αφορά στην ανάθεση της διαιτησίας και σε τρίτα πρόσωπα. Το ζήτημα είναι και πάνω από τα όρια των διαιτητών αφού κανένας αθλητικός νόμος δεν προβλέπει και δεν καλύπτει αυτά που αναφέρουν οι νέες προκηρύξεις της ΕΟΠΕ και εάν γίνει μία προσφυγή από ένα σωματείο που θεωρεί πως αδικήθηκε θα θεωρηθεί άκυρος ο αγώνας.
«Πέρασαν νύχτα αυτή τη διάταξη που προσβάλει το Σώμα των διαιτητών. Θεωρούμε πως υπάρχει δόλος. Με συμφωνίες που γίνονται κάτω από το τραπέζι η ΟΔΒΕ δεν έχει καμία σχέση», δήλωσε στο volleynews.gr ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ Σταύρος Μαυρικίδης.
(δημοσιεύτηκε στο www.volleynews.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου